Kursnivåer

Hitta rätt nivå för dig

Kurser för alla nivåer

Danskonsultens kurser är uppbyggda i flera nivåer och det finns något för alla, från nybörjaren till den avancerade dansaren. På alla kursnivåer finns medlemmar ur TDS (Team Danskonsulten Stockholm) med. De dansar med i ringen och ger personlig feedback till deltagare de dansar med.

Grundkurs

Grundkurserna kräver inga förkunskaper och passar dig som inte har dansat tidigare eller endast prövat någon gång. Vi börjar med grunderna, det första steget och hållningen, för att sedan gå vidare ett lagom tempo. Precis som i alla kurser kommer vi att byta partner under kurstillfällena.

Fortsättning 1

Kursen efter grundkursen som är till för dig som vill ta nästa steg. Kursen kräver att du har grundkunskaper i den aktuella dansen, antingen genom att ha gått grundkursen eller en helgkurs. Vi repeterar grunderna och går igenom teknik och detaljer tillsammans med nya turer.

Fortsättning 2-3+

Kurserna som erbjuds som Fortsättning 2-3+ är för dig som har kommit en bit på väg i ditt dansande. Förkunskaper krävs, du ska helst ha gått två till tre kurser tidigare och vill nu utmana dig lite mer. Vi kommer att gå igenom figurer och finesser i dansen samt öva på olika positioner och hållning med balans.

Fortsättning 3-4

På denna nivå är det mycket dans som gäller! Vi förutsätter att du är en duktig dansare som har flera kurser i ryggen och är en flitig socialdansare. Kurserna är en blandning av finslipning av tekniken, avancerade turer och dans med musikanpassning.

Avancerad nivå

Detta är kursen för dig som är riktigt duktig. Du ska ha dansat dig igenom fortsättningskurserna och vara en återkommande socialdansare för att kunna hänga med i kursen.
Mycket dans med musikanpassning och teknik. Hur du kan utveckla din dans till en högre nivå.