Om Danskonsulten

Lär känna din instruktör
Kenneth Nordström - Danskonsulten

Danskonsulten har dans som passion

Jag (Kenneth Nordström) har dans som mitt största intresse och passion i livet. För att få dela med mig av dansens fantastiska värld startade jag Danskonsulten.

Jag har dansat aktivt sedan 1996 då jag gick min första danskurs i bugg i Vallentuna, där jag vuxit upp. Men intresset för dans startade långt tidigare, jag tyckte att dans var roligt redan i tidiga tonåren. Så när jag väl gick en kurs kände jag direkt att jag hade hittat min grej.

Min allra första tävling vann jag, den gick av stapeln i första klass. På riktigt har jag tävlat sedan 1998, då jag började i den lägsta klassen (BVD) för att sedan avancera mig upp till den högsta (BVA). Numera tävlar jag i Bugg +35A och har under mina år deltagit i flera SM med goda resultat.

Samtidigt som jag började tävla på riktigt har jag också hållit i kurser på olika nivåer, från grundkurs till tävlingsträningar. Mitt driv grundar sig i att jag vill driva dansen framåt och ta den till nya nivåer. När jag inte står i en träningssal någonstans i Sverige är jag en flitig socialdansare på dansbanor runt om i landet.

Team Danskonsulten Stockholm

Team Danskonsulten Stockholm, eller TDS, består av dansare som både håller egna kurser och är med som stöddansare.
Stöddansarna finns med under alla kurser för att du ska få personlig feedback och utvecklas i din egen dans.
De flesta i TDS har dans som fritidsintresse och inte som yrke.
Att vara med i TDS är en möjlighet till att få dansa mer, utvecklas som dansare och träffa trevliga människor.

Medlemmar i TDS

Louise Nordström

Louise Nordström

Bugg och foxtrot

Sedan starten av TDS har Louise funnits med som instruktör i bugg och foxtrot. Hennes danshistoria startade i början av 2000-talet på dansklubben Glada Hudik och inkluderar erfarenheter som både instruktör och tävlingsdansare. Det bästa med att dansa är enligt Louise att man aldrig är färdiglärd, det finns alltid nya utmaningar och stilar att lära sig. I TDS får hon dessutom glädjen att se andra utmanas och utvecklas.

Louise bästa danstips: Ha roligt och träna lite varje dag, då kommer du att se utvecklingen!

Favoritdans: En fartfylld bugg till härlig musik eller en stilig och följsam foxtrot.

Marita Karlsson

Marita Karlsson

Bugg, foxtrot och WCS

En som har varit med i Danskonsulten sedan starten är Marita, som du kanske känner igen som instruktör i bugg, foxtrot och boogie woogie. Eller kanske har du sett henne ute på tävlingsgolven under 90-talet? Marita har i princip dansat sedan födseln, tävlat och varit instruktör i över 20 år. Nu är det som instruktör och socialdansare som Marita håller igång dansen.

Maritas bästa danstips: Le och se till att hjärtat är med när du dansar.

Kicki (Kristina) Nenzell

Kicki (Kristina) Nenzell

Bugg, foxtrot och WCS

Kicki är med som stöddansare till Danskonsultens alla danser; bugg, foxtrot och west coast swing. Hon gick 2010 från att ha dansat jazzbalett till att börja med socialdans. Nu har dansen blivit en livsstil och du hittar Kicki dansandes mellan tre till fyra gånger i veckan. Hon avslöjar att det ibland är lite svårt att få ihop livspusslet, men blir det för lite dans märks det direkt, livet är ju inte lika roligt då, menar Kicki.

Kickis bästa danstips: Våga vänta, ha inte för bråttom…och våga leva ut och spela ut.

Favoritdans: Dynamisk fox, gärna lite latininspirerad.

Mats Larsson

Mats Larsson

Bugg, foxtrot och WCS

Mats kan du träffa på de flesta kurser som Danskonsulten erbjuder. Han började dansa intensivt efter en kväll på Gröna Lunds dansbana för fem år sedan och kom med i TDS 2012. Numera är han en flitig dansare som dansar tre till fyra gånger i veckan. Det roligaste med att dansa, enligt Mats, är kontakten med så många glada och positiva människor, medan favoritdansen är avancerad foxtrot, en intensiv dans med mycket känsla, som gärna får ha inslag av några rumbasteg.

Svårast att lära sig enligt Mats: Musikanpassning, men när det väl satt så blev det en helt ny upplevelse.

Därför ska du börja dansa: Det är det perfekta sättet att få en rolig motion, träffa nya vänner och kanske även en ny partner, vilket Mats själv har haft förmånen att göra.

Susanne Dahlqvist

Susanne Dahlqvist

Bugg och foxtrot

Susanne testade gammeldans som 14-åring och har sedan fortsatt att utvecklas och pröva fler danser. Den senaste i hennes repertoar är west coast swing som även blivit en av favoriterna. Att dansa menar Susanne är en ren njutning, det ger en otrolig glädje och möjligheten att träffa en massa trevliga människor. Kanske är det därför du inte bara hittar Susanne dansandes i TDS utan även på flera av Stockholms dansbanor.

Susannes favoritdans: Alla danser där kommunikationen med danspartnern och musikanpassningen fungerar, att bara få njuta av rörelsen till musik.

Därför ska du dansa: Susanne är övertygad om att dans gör människor lyckliga, man blir glad och mår bra av att dansa!

Anneli Petersson

Anneli Petersson

Bugg och foxtrot

Även om Anneli är ett nytt ansikte i TDS är inte dans något nytt för henne. Redan när Anneli var sju år började hon med folkdans och lite senare även gammeldans. På senare år har hon kompletterat repertoaren med bugg, foxtrot och west coast swing. Det bästa dansupplevelserna Anneli har är när hon får dansa utomhus och sommartid hittar du henne garanterat på Gröna Lund och Skansen.

Annelis bästa danstips: Ha roligt när du övar, då går det som en dans.

Därför ska du dansa: Dans förlänger livet och gör bevisligen att du mår bra.

Marie Berglund

Marie Berglund

Bugg, foxtrot och WCS

Maries första dansminne är när hon står på sin pappas fötter och dansar vals med honom. Vissa kommer inte längre än så i sitt dansande, men Marie är inte en av dem. Sedan dess har hon bland annat lärt sig folkdans, jazzdans, lindyhop och blues. Att dans är Maries stora intresse står helt klart och hon är en av dem som har varit med i TDS från starten. Idag är hon hjälpinstruktör i TDS två dagar i veckan och socialdansar mellan en till tre gånger.

Svårast enligt Marie: Att inte gå fram för fort utan ta en sak i taget i turen eller rörelsen.

Favoritdans: Improvisationsdans, då man kan göra vad som faller en in och blanda olika danser och turer.

Per-Erik Carlqvist

Per-Erik Carlqvist

Bugg och foxtrot

Per-Erik har efter en paus på 20 år hittat tillbaka till dansen och inför hösten gått med i TDS. Han är en av alla dem som vittnar om hur roligt och hälsosamt det är att dansa. Per-Erik menar att en dålig dag så räcker det med en dans eller två för att vara på topp igen. Under sommaren hittar du honom därför så ofta som möjligt på Grön Lund och Skansens dansbanor. Att ta tillfället i akt att dansa med olika människor är mycket lärorikt menar Per-Erik.

Därför är Per-Erik med i TDS: Bra och duktiga instruktörer och en härlig dansstil.

Favoritdans: En fox när man får till ett riktigt bra flow.

Curt Rittemar

Curt Rittemar